Отделение по Гастроентерология

Отделението по Гастроентерология разполага с високо специализирани диагностични и лечебни възможности. Отделението работи съгласно Европейските медицински стандарти по Гастроентерология и е акредитирано за Второ ниво на компетентност.

В Гастроентерологично отделение предоставяме неинванзивно лечение на възрастни пациенти с широк спектър от гастроентерологични нарушения. Имаме голям опит в Гастроентерологията, който обхваща-  от палиaтивни грижи и поддържане на напредналите стомашно-чревни тумори и панкреатичните кисти, до медицинското обслужване на хронични заболявания като ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест), инфекция с Хеликобактер пилори, язви, хепатит, чернодробни заболявания, жлъчни камъни , възпаления на панкреаса, полипи на дебелото черво и възпалителни заболявания на червата (като болест на Крон и улцерозен колит).

Предлагаме следните ендоскопски процедури:

– Горна ендоскопия (Фиброгастроскопия) – за диагностична оценка на причините и лечение на симптоми, като коремна болка, дисфагия (трудности при преглъщане), кървене, гадене и повръщане; За Биопсия на тъкани; За отстраняване на полипи; За лечение на остро кървене чрез Аргон Плазма Коагулaция.

– Долна ендоскопия (Колоноскопия) – за изследване на лигавицата на дебелото черво; за премахване и биопсия на полипи и за оценка на други аномалии на дебелото черво.

 

Диагностични възможности на отделението в рамките на болницата:

– Дигитална рентгенография

– Компютърна томография

– Ядрено магнитен резонанс

– Пълна лабораторна диагностика

 

Часове за свиждане на пациентите в отделението:

От Понeделник до Неделя от 11:00 до 12:00 часа и от 17:00 до 18:00ч

 

Условия на стаите за престой

Отделението разполага със стаи с две и три легла.

Всяка стая разполага със:

  • Собствен санитарен възел (тоалетна и баня)
  • Индивидуални шкафове за съхранение на лични вещи
  • Телевизор, телефон и безплатна безжична интернет връзка
  • Климатик

Пациентите могат свободно да използват личните си телефони в болничните стаи и в общите помещения на отделението, като се следи това да не нарушава спокойствието на останалите пациенти.

 

Телефон за директна връзка с Отделение по Гастроентерология – Старша сестра: 056/875050

Телефон за информация за епикризи и издадени болнични листи: 056/875041

Информация за клиничните пътеки, по кото работи отделението може да откриете тук