За нас

МБАЛ и МЦ Лайф Хоспитал гр. Бургас отвориха врати на 01.02.2007 г. През годините двете лечебни заведения затвърдиха добрия си имидж на медицински структури, където пациентите от цялата страна и Европа получават качествени здравни услуги на европейско ниво.

Многопрофилна болница за активно лечение Лайф Хоспитал гр. Бургас разполага със следните отделения и е лидер в диагностиката и лечението на следните групи заболявания:

 

● На първо място заболявания в областта на гастроентерологията – Диагностика и лечение чрез ендоскопска апаратура на болести на хранопровод, стомах, тънки и дебели черва. Консервативно и оперативно лечение на болести на черен дроб, жлъчка, панкреас. Оперативно лечение на хемороиди, фисури, рагади и полипи на гастроинтестиналния тракт.

● В областта на урологията болницата инвестира в модерна апаратура и развива предлаганите оперативни услуги в областта на пикочно половата система. Отделението по урология е с най- високо нивото на компетентност и има сключен договор С НЗОК за работа по клинични пътеки с голям и много голям обем и сложност. Болницата разполага с най-добрата апаратура за разбиване и отстраняване на камъни в бъбреците и уретера.

● В областта на хирургията болницата извършва дейности в пълен обем- обща, коремна, ендокринна и пластична хирургия.

● В областта на ортопедията и травматологията високото ниво и качествената работа отдавна са признати от пациентите – дори и поради факта, че един от собствениците на болницата е шеф на Ортопедично отделение.

● В областта на неврологията се инвестира в кадри и апаратура ( Ядрено магнитен резонанс, Компютърен томограф, ЕМГ ) за навременна диагностика и лечение на високо нивото на всички неврологични заболявания.

● При лечението на детски болести залагаме на всепризнати педиатрични специалисти, на които спокойно може да се доверите за здравето на Вашите деца.

● Отделението по анестезиология и интензивно лечение е гаранция за сигурността и спокойствието, за здравето и живота на пациентите.

 

През 2017 година за юбилейната си 10-та годишнина Лайф Хоспитал отвори врати и в гр. Свети Влас, където успешно работят Медицински център и Многопрофилна болница с отделения по Педиатрия и Неврология. Мединския център в Свети Влас разполага с Дигитален рентгенов апарат, Ядрено Магнитен резонанс, ехограф и клинична лаборатория.

Отделенията по Физиотерапия и Рехабилитация в гр. Бургас и гр. Свети Влас имат договор със Здравната каса за лечение на заболявания на: опорно-двигателния апарат, заболявания на периферната нервна система, Болест на Паркинсон, Множествена склероза, състояние след прекаран инсулт, възстановяване след ортопедични операции, фрактури и др. Отделението в Свети Влас е специализирано в рехабилитация на деца с Детска Церебрална парализа и подобни заоболявания.

МБАЛ „Лайф Хоспитал“ разполага и с Барокамера за профилактика на организма и лечение.

Дейността на болницата е подпомогната и от работата на водещи специалисти от страната, които извършват диагностика и лечение в МБАЛ Лайф Хоспитал.