Оборудване

Болницата е оборудвана с най-модерна медицинска техника и апаратура. Разполага с четири операционни зали оборудвани с най модерна ендоскопска и лапароскопска апаратура.

В Болницата се извършват всякакъв вид лапароскопски урологични операции. Рутинно се правят лапароскопски радикални простатектомии. Пиело- и уретеро-пластики, частична и радикална нефректомии, а също и радикални цисто-простатектомии.

МБАЛ Лайф Хоспитал разполага със семи-ригиден уретеро-реноскоп и флексибилен реноскоп на фирмата Olympus и последно поколение холмиум лазер на фирмата Cook Medical. С тези апаратури може да се работи във всички части на пикочната система- пикочен мехур, уретер, бъбрек, като може да се достига до всички чашки на бъбрека и да се разбиват с лазера всякакъв вид камъни.

Болницата разполага с платформата THUNDERBEAT – единствената в света напълно интегрирана биполярна и ултразвукова технология. THUNDERBEAT е революционна система за безкръвна хирургична намеса. Позволява на хирурга едновременно да реже тъкани и да спира кървене на кръвоносни съдове с диаметър до 7мм. Биполярната резекция и вапоризация на системата THUNDERBEAT се използва в урологията за безкръвно изрязване и изпаряване на простатната жлеза при Доброкачествена хиперплазия на простата и тумори в мехура. Поради факта, че се работи във физиологичен серум вече времето за операция е неограничено, което от своя страна позволява операция на по-големи тумори на простатната жлеза.