Чужденец, живеещ в Бургас, дари респиратор за обдишване на МБАЛ „Лайф Хоспитал“


Първата частна многопрофилна болница в Бургас получи  изненадващ подарък от руски гражданин, живеещ от няколко години в Бургас. Щедрото дарение към МБАЛ „Лайф Хоспитал“ представлява висок клас мобилен респиратор за обдишване на пациенти с тежки респираторни заболявания, включително COVID-19. Благородният жест на Сергей Берьозкин е продиктуван от желанието му да помогне на съгражданите си в тежката ситуация.

Дарението бе предадено лично от г-н Берьозкин в ръцете на д-р Георги Налбантов – съсобственик на болницата, и д-р Мария Димитрова – завеждащ интензивното отделение в нея.

„Много благодаря на г-н Берьозкин за безвъзмездната помощ. Дарението ще бъде използвано за подпомагане на нуждите на гражданите на Бургас. Апаратът е висок клас респитатор за обдишване на дихателните пътища, мобилен е и е подходящ за болнично и домашно лечение. Ще се използва за сериозни случаи в интензивното отделение, както и при нужда за пациенти с COVID -19. Функциите му позволяват персонализиране на налягания и обеми за всеки пациент, което го прави много прецизен,“ заяви д-р Георги Налбантов.

Преди няколко години, седемдесет годишният мъж, вече пенсионер в родината си, избира Бургас за постоянно местожителство. За кратко време той се привързва към новия си дом и обиква морския град.

„Вече съм част от този град и искам да помогна според силите си в борбата с коронавируса. Надявам се така да улесня работата на медицинските лица и да повиша ефективността на помощта, която оказват на хората,“ обяви дарителят.

 

 

Share: