В МБАЛ „Лайф хоспитал“ – Бургас извършиха уникална за България операция 71-годишният Стефан Станев от Русе ще започне нов живот след като се подложи на уникална за България операция в бургаската МБАЛ „Лайф хоспитал“.

Екип от светила му присадиха изкуствен сфинктер, с който може да уринира. Преди 7 години на Станев му открили рак на простатата и оттогава не се разделя с памперса, тъй като не може да контролира ходенето по малка нужда.
Ходенето по мъките продължили допреди два месеца, докато лекари не му препоръчали бургаската „Лайф хоспитал“, където му поставили изкуствен сфинктер. С него ще поддържа пикочния мехур затворен и ще спира спонтанното изпускане на урина.
„Много съм благодарен, че ме насочиха в Бургас. Чуствам се добре“, заяви при изписването си пациентът.
Имплантът е на английска фирма и по време на поставянето му присъствал лично неин представител с хирург от Острова, които заедно със светилото Евгени Аларгов от Гърция, д-р Деян Анакиевски и уролога от „Лайф хоспитал“ Владимир Николов оперирали.
Мъжът от Русе не се колебал да избере „Лайф хоспитал“ след като от различни източници чул много добри отзиви за нея и прочел за модерната техника и добрите кадри, с които разполага.
„Имало е за какво да ми я препоръчат лекарите“, заяви Станев.
Тази промяна е струвала 5 хил. евро, като пациентът е заплатил само импланта. Ако беше направена в чужбина, 71-годишният мъж трябвало да брои минимум 30 хил. евро.
Това е първата операция в България с английски имплант, за който фирмата производител дава доживотна гаранция. Затова специално за операцията пратили свой представител да следи за техническото изпълнение по поставянето му.
„Изискваше изключително презизна подготовка и много голяма стерилност, за да не предизвика инфекция. Все пак е чуждо тяло и организмът на пациента може да я изхвърли“, обясни д-р Владимир Николов. Операцията минала усдпешно и след 45 дни Стефан Станев ще може да ползва изкуствения сфинктер, за който трябвало време да напасне към органите.

Share: