В Медицински Център „Лайф Хоспитал открива кабинет д-р Полина Красенова, която е с дългогодишен опит като хематолог в МБАЛ „Света София“. Експертизата й е изключително висока и благодарение на специализацията й при медицинските светила от френската школа – доц. Иван Гигов и проф. Георги Михайлов, в болница Saint-Antoine.

В „Лайф Хоспитал“ д-р Красенова ще започне да работи с пациенти от 17-ти октомври. Специалистът може да разгадае за вас тайните на кръвните ви показатели в кабинета си. Часове за преглед вече се записват на регистратурата в центъра, намиращ се на бул.“Димитър Димов“ и на телефон: 056/875050.

Пациентите на д-р Полина Красенова най-често са с с неясни анемии, а симптомите им са разнообразни – отпадналост, загуба на тегло, неспадащи подути лимфни възли, нощно изпотяване. Характерно за анемичния синдром е, че пациентите се чувстват физически слаби, трудно се концентрират, губят апетит, кожата им е по-бледа, получават косопад, чупят им се ноктите. Хематологичните заболявания се делят най-общо на доброкачествени и злокачествени. Сред доброкачествените попада анемичният синдром, заедно с някои вродени хематологични заболявания – таласемиите и леките форми на хемофилия. Сред злокачествените заболявания на кръвта са хроничната милоидна левкемия, лимфомите, злокачествените левкемии и др.

Понякога хематологичните заболявания са свързани с други хронични здравословни проблеми. Някои автоимунни заболявания, каквито са болестта на Хук, тиреоидитът на Хашимото и болестта на Крон, могат да бъдат придружени от анемичен синдром. В работата си с такива пациенти д-р Полина Красенова обединява усилията си с колегите гастроентеролози.

Какъвто и да е проблемът, важното е да запомните, че трябва да се обръщате към лекар специалист винаги, когато ви притесняват някакви симптоми.

Д-р Полина Красенова може да разгадае за вас тайните на кръвните ви показатели в кабинета си в МЦ„Лайф Хоспитал“, за повече информация и записване на час на телефон: 056/875050.

Share: