Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина

Отделение по Физиотерапия и рехабилитация към МБАЛ Лайф Хоспитал се намира в полите на Стара планина, в непосредствена близост до брега на Черно море в град Свети Влас. Градчето е известно не само с това, че е курортно селище, и с плажа,  но и със своето пристанище, новопостоени и стари църкви и еко пътеки. Тук се съчетават чист планински въздух, морски климат и красива природа. Характеризира се със средиземноморски климат, предствяващ смесващи се планински и морски въздушни маси, подходящ за лечение на дихателната система през цялата година.

Отделението разполага с 30 легла, като всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, климатик, хладилник, телевизор . През летният сезон пациентите могат да ползват външен басейн с шeзлонги и чадъри. Сградата на отделението се намира на територията на болница МБАЛ Лайф Хоспитал – Св. Влас, в която денонощно има дежурен лекар за спешни случаи.

Лекуват се всички видове заболявания на опорно-двигателния апарат (артрити, коксартрози, гонартрози, спондилоартрози), възстановяване след ортопедични операции (изкуствена тазобедрена и колянна стави), фрактури, състояние след артроскопия, заболявания на периферната нервна система (дископатия, ишиас, лумбаго, плексити, радикулити, диабетна полиневропатия и др.), болест на Паркинсон, множествена склероза, състояния след прекарани инсулт и инфаркт, ДЦП. Отделението е оборудвано с нова и модерна физиотерапевтична апаратура. Разполага с специализирани кабинети за електролечение, магнитотерапия, терапевтичен ултразвук, салон за ЛФК, сектор за водолечение и луготерапия. Салонът за ЛФК е оборудван с клетка на Роше, кинезитерапевтични механизми и масажен кабинет. В сектора за водолечение са инсталирани комбинирани тангенторно-перлени вани, с които успешно се повлияват заболявания на ОДА и неврологични такива.

Отделението предлага най-новите и модерни апарати за Физиотерапия – Магнитотерапия, Лазер терапия, Електролечение, Светлолечение, Пресотерапия, Ултразвукова терапия.  Салона по Лечебна гимнастика е оборудван с клетки на Роше, специални кушетки за пулитерапия, пътека, велоергометър, телфер, терабант ленти, вибрационни масажки яки, кинезитерепевтични механизми. Минерална вода на територията на градчето не извира. За вашето лечение и превенция, ние работим с Луга, която се добива от Поморие и Бургаското езеро.  Отделението има кабинет по Термотерапия – компреси с луга. Те се прилагат главно при заболявания на опорно-двигателния апарат; при ревматични заболявания (гонартроза, коксартроза, спондилартроза, равматоиден артрит, болестта на Бехтерев, инфекциозни артрити); при травматично-ортопедични заболявания (травми на меки тъкани, кости, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания); при неврологични заболявания (невралгии, неврити, плексити, дископатии). В лугата се съдържат всички съставки на морската вода и рапата, но в по-голяма концентрация и е близка по състав до калния разтвор. В лугата има: калций, натрий, магнезий, хлор, бром, сулфати, хидрокарбонати, много микроелементи, органични вещества и др. Стая  за хидротерапия – перлени вани с луга и соли.

За кантакти  и записвания: : гр. Свети Влас , ул. “Ивайло” №11, 0554/ 6 80 10; 0894 679 955; 0894 679 761.

Отделението работи по клинични пътеки и на свободен прием. Списък на клиничните пътеки, по които работи отделението може да видите тук.

Галерия